Cros cu drapelul de la Iaşi la Alba Iulia. 10 militari din Iaşi aleargă până la Piatra Neamţ, unde predau ştafeta

Data publicării:
MILITARI STAFETA

 

Zece militari s-au antrenat special pentru traseul Iaşi - Piatra Neamţ, care are o lungime de 140 de kilometri şi va dura aproximativ 14 ore.

"Sufleteşte, am avut şi o pregătire la Tarcău, aproximativ două săptămâni, suntem pregătiţi pentru această activitate. Am luat apă, alimente fiecare ce şi-a adus, echipamentul sportiv, nu ştim cum o să fie vremea, sperăm că o să ţină cu noi şi n-o să plouă," a spus Filip Alexa, şeful lotului sportiv al Brigăzii 15 Mecanizată.

Cei 10 militari au plecat toţi odată, dar pe traseu vor alerga prin rotaţie. Important este, spun ei, mesajul pe care vor sa-l transmită prin oaganizarea acestui cros.

Florin Bejenaru, militar: "Vreau să fac acest lucru, să alerg de Ziua Unirii, în primul rând pentru a aduce un omagiu celor care şi-au dat viaţa în 1918 şi mai ales în primul război mondial. Mesajul este toată lumea să-şi aducă aminte în primul rând de foştii mari eroi, toţi care au murit."

"Acest proiect este în interesul nostru pentru că şi militarii Brigăzii 15 facem parte din Iaşi, facem parte din Romînia şi suntem mândri că suntem români. Militarii sunt foarte bine pregătiţi, au făcut pregătire în teren muntos, în tabere de instrucţie şi sunt mândru de ei pentru tot ceea ce fac," a spus Nicolae Toru, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată.

Pe traseu, militarii vor face fotografii pe care le vor posta pe paginile de internet ale instituţiei.

"Vom face poze de-a lungul itinerariului, la anumite monumente, la puncte, de exemplu la Valea Albă, unde a fost bătălia lui Ştefan cel Mare şi alte monumente de pe traseu," a spus Eduard Borhan, militar în cadrul Brigăzii 15 Mecanizată.

O ştafetă similară, însă cu steagul României, a plecat de la Galaţi şi are ca destinaţie finală tot Alba Iulia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri