Cursuri de colinde

Data publicării:
cursuri 20de 20colinde-34154

Ca să păstreze tradiţiile autentice de Crăciun, o biserică din Iaşi organizează până la sărbători cursuri gratuite de colinde. Iar lecţiile au căutare după cum a dovedit prima întâlnire la care s-au prezentat câteva zeci de învăţăcei mari şi mici.

Anda Răileanu a venit de la 40 de kilometri depărtare special pentru a învăţa cântece noi.„Pentru că în fiecare an la noi la ţară părintele face tot aşa colinde şi mergem în tot satul şi colindăm”, a declarat Anda Răileanu, participant curs.

„Am zis că merită să facem un efort, să venim şi aici să mai cunoască noi copii, să facă noi cunoştinţe, să socializeze, iar faptul că se reînvie tradiţia colindelor este un lucru foarte bun”, a mărturisit Elena Călinescu.

În fiecare sâmbătă până la Crăciun, participanţii la curs se vor întâlni la biserica Toma Cozma şi vor repeta împreună.„Ne vom împărţi pe două grupuri, grupul celor mici şi grupul celor tineri care vor cânta pe mai multe voci, în funcţie de ce posibilităţi vom avea fiecare, pentru că nu este vorba doar de dorinţa de a învăţa, este vorba şi de puţin talent”, a declarat Daniela Cojocaru, coordonator curs.

„Este o frumoasă tradiţie care s-a iniţiat şi care atrage întotdeauna pentru a pregăti marea sărbătoare a Crăciunului, naşterea Domnului”, a mărturisit Vasilica Onofrei, purtător de cuvânt Biserica „Toma Cozma” Iaşi.

„Este o frumoasă tradiţie care s-a iniţiat şi care atrage întotdeauna pentru a pregăti marea sărbătoare a Crăciunului” (Vasilica Onofrei, purt.cuv. Biserica „Toma Cozma” Iaşi)

„Nu cred că acasă puteam, pentru că nu cred că o să găsesc acasă suficiente persoane cu care să colaborez”, a declarat un băiat.

„Şi la cine o să mergi după ce înveţi colindele de Crăciun? Păi la mătuşa, la mai multe rude”, a completat un alt participant la curs.

Copiii şi tinerii cei mai talentaţi se vor putea integra în cercul de muzică uşoară „Psalm” al parohiei şi vor putea susţine momente artistice în cadrul concertului de Crăciun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri