De la Ateneu, în săli de clasă. Activităţile de la Ateneu au fost mutate până când instituţia va obţine aviz de la ISU

Data publicării:
sala spectacol ateneu

Dintr-o sală de Ateneu, cursul de chitară şi reprezentanţiile aferente, au ajuns să se desfăşoare într-o mică sală de clasă, la liceul "Alexandru Ioan Cuza".

"E destul de greu. Nu avem condiţiile de la Ateneu, încercăm să ne descurcăm. E o simplă sală, mai aducem scaune de prin alte părţi. E greu. Nu are aceeaşi acustică," a spus Adrian Grădinaru, profesor de chitară.

Iar membrii clubului de chitară se numără printre cei mai norocoşi. După ce au mers vreme de 6 ani la cursurile de la Ateneu, copiii înscrişi la balet au rămas acum fără sală de antrenament şi de reprezentaţie.

Simona Petrila, instructor de balet: "suntem efectiv în stradă, toate lucrurile s-au încheiat, toate cursurile s-au încheiat. Copiii sunt impacientați, își doresc să facă cursuri, dar, din păcate, neavând o locație stabilă nu pot să revină la cursuri până nu avem sala făcută."

În plus, două premiere şi alte trei spectacole au fost amânate pentru o dată încă necunoscută. Nemulţumiţi sunt şi artiştii care urmau să urce pe scenă, dar şi oamenii care veneau în mod regulat la spectacolele de la Ateneu.

Alexandru Petrescu, regizor: ”am fi avut un spectacol al Universității George Enescu din Iași cu studenții facultății de muzică la Ateneul Tătărași și ar fi trebuit să avem spectacol în luna noiembrie, apoi în decembrie. Sunt două direcții care au de suferit: una a comunității și, în același timp, au de suferit studenții.”

Pentru ca sala să fie din nou deschisă publicului, conducerea Ateneului ar trebui să rezolve o listă de 14 nereguli constate de reprezentanţii ISU la un control făcut în luna noiembrie. Lucrările necesare pentru ca institutia sa primeasca autorizaţie ISU se ridică la 78 de mii de lei. Proiectul a trecut deja de votul consilierilor locali, însă e vorba de lucrări de durată.

”Printre măsurile indicate de reprezentanții ISU Iași figurează și schimbarea ușilor de la sala de spectacol, există apoi o trapă la nivelul scenei care și ea ar trebui schimbată,” a declarat Liviu Brătescu, director Ateneul Tătăraşi.

În urmă cu un an, un incendiu a izbucnit la Ateneul Tătăraşi, în timp ce mai mulţi muncitori făceau lucrări de modernizare la acoperiş. Atunci, toţi angajaţii din instituţie au fost evacuaţi, iar mai bine de un sfert din acoperiş a fost distrus de flăcări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri