Dispute în CJ Iași. Consilierii s-au certat la împărțirea a 16 milioane de lei

Data publicării:
cristian adomnitei cu

Mărul discordiei în Consiliul Județean l-a constituit algoritmul de împărțire a banilor alocați de Guvern pentru ca primăriile să-și acopere arieratele. Proiectul inițial de hotărâre prevedea ca sumele să fie acordate în proporție de 90 la sută după suprafața comunelor și de 10 la sută raportat la populație. Au câştigat însă la vot reprezentanții puterii care au cerut ca banii să fie acordaţi după formula 40 la sută populație, 60 la sută suprafață.

"S-a alocat o sumă substanțială de aproximativ 4,57 milioane de lei pe principiul banul urmează omul. Noi am fost trimiși în Consiliul Județean să reprezentăm oameni și nu suprafețe de teren așa cum rezultă din propunerea din proiectul de hotărâre înaintat de executivul Consiliului Județean," a spus Cristian Stanciu, liderul consilierilor județeni PSD Iași.

Consilierii judeteni nu s-au înțeles nici când a venit momentul să imparta 8 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor comunale. Presedintele Cristian Adomnitei a cerut ca sumele sa fie impartite egal intre primării, dar consilierii puterii au decis sa avantajeze 66 de comune care s-au ales cu bani mai multi.

Discuţie înte Cristian Adomniței și Cristian Stanciu: "Cu greu, spre jumătatea anului, am început să recuperăm ceea ce nu s-a făcut la începutul anului pentru că nu ați aprobat acest program. - Stați un pic, domnule președinte. Acum ne jigniți pe noi."

Aprobarea bugetului pentru drumuri județene a fost cea mai ușoară decizie. 3.000.000 de lei vor fi folosiți pentru reabilitare.

Daniel Minciună, directorul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași: "Se vor cheltui pentru reparații dale de beton, pentru tăierea costamente, pentru cosirea vegetației din zona de siguranță a drumurilor și decolmatarea șanțurilor de pământ."

În Consiliul județean Iași, disputele dintre reprezentanții puterii și ai opoziției s-au amplificat în ultima perioadă. În urmă cu o lună, cele doua tabere au ajuns chiar să convoace ședințe separate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri