Echipamente de ultimă generație la ISU Iași, abia peste un an

Data publicării:
autospeciala isu

Pompierii din Iași sunt nevoiți să se descurce în prezent cu 3 autospeciale dotate cu scări de doar 20 de metri, iar în multe cazuri acestea nu reușesc să facă față. Printr-un proiect cu finanțare europeană, ISU Iași va primi anul viitor o autospecială de ultimă generație cu care echipele de salvatori să poată interveni în clădirile înalte.

„Pompierilor li se permite să şi opereze în interiorul unei nacele la înălţimea maximă de lucru de 43 de metri. În plus, dincolo de intervenţiile la înălţime se pot efectua şi intervenţii sub nivel, sub poduri, în prăpăstii, în cazul producerii unor accidente feroviare,” a spus Alina Popa, managerul de proiect. 

Pe lângă faptul că nu au dotările necesare, maşinile de intervenţie la înălţime folosite de ISU Iași în prezent sunt vechi de peste 30 de ani și au nevoie mereu de reparații.

„Autoscara veche pe care o aveam nu puteam face o intervenţie eficientă cu ea şi nici salvări de persoane. Pentru că era foarte veche, de regulă se defecta şi era dificil de intervenit şi pentru stingerea incendiilor,” a explicat coloneul Dan Iamandi, șeful ISU Iași.

Autospeciale similare celei de la Iași vor ajunge și la alte 5 Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţe din Moldova. O astfel de maşină cu scară de peste 40 de metri costă 200.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri