Elevii de clasele întâi și a doua au început şcoala fără manuale 

Data publicării:
ELEVI DE CLASA 1

Mioara Acatrinei, este unul dintre sutele de învăţători ieșeni nevoiți să intre la clasă fără manuale. Dascălul lucrează de 30 de ani în învăţământ, dar spune că este prima dată când trece printr-o astfel de situație: "Încerc să mă descurc prin forţe proprii, dar şi cu ajutorul părinţilor care, iată, sunt nevoiţi acum să ne ajute financiar prin cumpărarea unor materiale auxiliare pentru că altfel nu ne putem descurca."

În lipsa manualelor, elevii de clasa întâi vor fi nevoiți să învețe dupa fișe, iar elevii claselor a II-a vor învăţa dupa manualele vechi, deşi au programă nouă. "Totul este integrat. Matematica se studiază împreună cu ştiinţele naturii, iar manualul de matematică vechi nu se mai potriveşte. Nimic din ceea prevede programa acum nu corelează deloc cu programa nouă," a mai spus învăţătoarea. 

Aceeaşi problemă şi în judeţul Vaslui. "Fiecare cadru didactic, o să-şi adapteze programa în funcţie de momentul actual. Adică început de an şcolar. Pentru primele două săptămâni, pentru clasa a doua, se fac recapitulări, în plus au posibilitatea ca să lucreze după manualele vechi, deocamdată, dar să ţină cont de noua programă," a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general ISJ Vaslui.

Ministerul Educației Naționale a dat asigurări că noile manuale pentru clasele I şi a II-a vor ajunge în şcoli imediat ce procedura de licitaţie se va finaliza, dar nu a dat și un termen concret pentru asta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri