Evenimente speciale dedicate împlinirii a 10 ani de SMURD Iaşi

Data publicării:
ELICOPTER SMURD IASI

Printre invitaţii care şi-au confirmat prezenţa se numără Raed Arafat, secretar de Stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorel Săndesc, secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, Henri Julien, preşedintele Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă, Nicolae Cornea, inspector general la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Cristinel Reliu , inspector general în Inspectoratul General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne,  Mihai Harabagiu, inspector şef SPCSE, Republica Moldova, Dragoş Pieptu, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Dezbaterile voravea trei teme majore: Educația integrată în medicina de urgență, Evoluția sistemelor medicale de urgență şi Proiecte naționale și internaționale în medicina de urgență. Lucrările manifestărilor, la care se estimează că vor lua parte peste 400 de participanţi, vor fi găzduite de Hotelul „Internaţional” Iaşi.

„SMURD Iași împlinește 10 ani! Zece ani de construcție a unei echipe de profesioniști în intervenția medicală de urgență, zece ani ce au adus împreună medici și asistenți medicali, ofițeri și piloți, paramedici și voluntari, edili și oameni de știință, toți entuziaști, buni profesioniști și îndrăgostiți de muncă, de viața lor și a semenilor lor. Zece ani au însemnat zeci de mii de intervenții terestre și aeriene în situații critice, zeci de mii de bătăi ale inimiilor pacienților, zeci de mii de priviri către monitor și zeci de mii de telefoane, zeci de mii de finaluri fericite. Au însemnat însă și lacrimi, și îngeri, și obstacole și renunțări, și clipe de cumpănă …și alte începuturi, și alte vise, și alte vieți salvate, și alte proiecte realizate, și alte vârfuri atinse. Aceștia sunt doar primii 10 ani dintr-o poveste frumoasă revărsată apoi în toată Moldova, dintr-o realitate începută în mai 2005 cu mult curaj și multă muncă, la fel ca istoria pompierilor militari ieșeni, începută acum 180 ani pentru prima dată în România, în vremea lui Mihail Grigore Sturdza”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iași.

Ceremonia Militară, ce va avea loc miercuri, 6 mai 2015, la ora 12:00 pe B-dul Ştefan cel Mare, iar ceremonia Aniversară  va avea loc la ora 19:00, în Sala Magnum a Hotelului Internaţional.

Pe lângă sărbătorirea a 10 ani de la înfiinţarea SMURD Iaşi, în perioada 5 - 7 mai 2015 se vor desfăşura simultan la Iaşi alte două evenimente importante din sfera medicinei de urgenţă din regiunea Moldova: 180 de ani de existenţă a pompierilor ieşeni (1835 – 2015) şi a şasea Conferinţă a Societăţii de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri