IAŞI. Comisie ministerială la maternitate. Verificările vizează cazul bebelușului mort înainte de naștere

Data publicării:
maternitate

Protestul apropiaţilor familiei care şi-a pierdut pruncul la naştere, desfășurat sâmbătă în faţa maternităţii Elena Doamna, a atras atenţia oficialilor din Ministerul Sănătăţii. Aceştia au dat asigurări că vor face propria anchetă.

"Am luat sâmbătă legătura cu domnul ministru Bănicioiu, mi s-a garantat public, mi-a promis în public că vine să vorbească personal cu mine. Aştept să văd că vine personal să vorbească cu mine pentru că nu am încredere în niciun medic din Iaşi," a spus Constantin Ciobanu, tatăl bebeluşului.

Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii ''Elena Doamna'' Iaşi: "Îi aşteptăm, nu e nicio problemă, punem la dispoziţie toate documentele pe care le avem."

Nu este deocamdată clar când va demara această anchetă pentru că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că, până în acest moment, nu fost informaţi oficial despre demersul Ministerului Sănătăţii: "Nu ştim exact dacă va veni cineva, nu avem practic nicio informare oficială în momentul de faţă venită la Direcţia de Sănătate Publică. Posibil în aceste zile vom avea şi rezultatele necropsiei şi atunci vom putea avea şi noi un punct de vedere," a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

În cadrul anchetei interne desfăşurate la maternitatea "Elena Doamna", au fost audiaţi până acum cinci medici, asistente şi infirmiere care erau de serviciu în noaptea de 8 spre 9 septembrie, când a avut loc naşterea. Nu au dat deocamdată declaraţii medicul care a urmărit sarcina, anestezistul care a participat la operaţia de cezariană şi nici portarul care era de serviciu în noaptea respectivă.

"Este vorba despre o anchetă în desfăşurare, nu s-a finalizat, mai avem nevoie pentru a putea trage nişte concluzii de declaraţia unor medici din spital, de declaraţia pacientei, care nu a vrut deocamdată să dea declaraţii şi, mai ales, de rezultatul anatomopatologic care poate preciza exact când s-a produs decesul fătului," a mai spus Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii ''Elena Doamna'' Iaşi.

Potrivit medicilor, starea mamei este stabilă urmând ca femeia să fie externata in câteva zile. Dacă se dovedeşte că medicul care trebuia să o asiste la naştere a părăsit spitalul deşi era de garda acesta riscă să-şi piardă dreptul de liberă practică. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri