IAȘI. Comuna fără şomeri. Localnicii au fost angajaţi cu prioritate în fabricile deschise în comună

Data publicării:
FEMEI PE STRADA LA TARA

În comuna Leţcani, situată la 16 kilometri de Iaşi, oamenii nu se plâng de sărăcie. Toţi locuitorii au locuri de muncă stabile, chiar în localitate. Şi vorbim de slujbe bine plătite în domenii din cele mai diverse, de la prelucrarea cartonului, până la fabricarea de piese de schimb pentru maşini de spălat.

Doar anul acesta, trei companii mari şi-au deschis filiale în comuna Lețcani. Iar la fiecare concesionare de teren pentru ridicarea sediilor, autorităţile locale au pus condiţia ca localnicii să aibă prioritate la angajare.

"Principalul meu obiectiv este să angajez oameni din Lețcani, pentru ca Lețcaniul să crească economic," explică Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

"Fiind aproape de Iași, trebuie să absorbim cât mai multe forțe de muncă și ăsta este și scopul, să fie cât mai multe locuri de muncă pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă și să nu mai plece în străinătate," a adăugat Claudia Irimiță, secretarul comunei Lețcani.

Astfel, s-a ajuns ca rata şomajului în Leţcani să fie zero, în timp ce în restul judeţului există mii de oameni fără loc de muncă.

Adriana Sârghie, purtător de cuvânt AJOFM Iași: "La sfârșitul lunii septembrie 2014, în județul Iași se înregistra o rată a șomajului de 4,93 la sută. Vorbim de aproximativ 14.900 de persoane înregistrate în evidențele noastre. Dintre acestea, trei din patru provin din mediul rural și doar una din patru este cu domiciliul într-un municipiu sau un oraș al județului."

În comuna Leţcani se vor construi şi două parcuri industriale, astfel că autorităţile locale estimează că până în anul 2018 vor exista încă 10.000 de locuri de muncă. 

Reporter: Ana Oleinic
Operator: Valentin Ghiorghiu
Editor imagine: Gabriel Avasiloaei
Editor text & web: Diana Cîrlan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri