IAȘI. Pasaje subterane de milioane de euro, nefolosite

Data publicării:
PIETON CARE TRAVERSEAZA NEREGULAMENTAR

Un indicator le-ar fi atras atenția pietonilor că există o altă variantă de a traversa fără să își riște viața. Pasajul subteran pietonal din Piața Unirii a fost reabilitat cu fonduri europene și a fost redeschis în urmă cu o lună.

”Nu am știut că funcționează și de asta am trecut.”

” - De ce ați traversat pe aici? - Dar e dat drumul la ăsta? - N-am știut, zău, n-am știut. Un indicator să fie ca să știm că e subsolul gata terminat,” au spus pietonii prinși traversând neregulamentar.

”Vor trebui să își asume riscul de a trece pe deasupra, pentru că poliția rutieră îi va invita să folosească pasajul,” a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iași. Întrebat de ce nu se pun și indicatoare care să semnaleze prezența pasajului, acesta a răspuns: ”o să punem de toate pentru toți ca să îl putem face atractiv.

Iar persoanele care fac slalom printre mașini pe lângă o amendă, își riscă viața.

”Atragem atenția pietonilor că, dacă sunt depistați traversând neregulamentar partea carosabilă , riscă sancțiuni între 210 lei și 315 lei,” a spus agent șef Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Alt pasaj subteran, cel de la Hala Centrală, aceeași situație. Pietonii traversează neregulamentar un bulevard cu șase benzi, deși au în zonă un pasaj construit în urmă cu trei ani din fonduri europene, în valoare de 5,6 milioane de euro.

În primele nouă luni ale anului, 156 de ieșeni care au traversat strada neregulamentar au fost accidentați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri