Iașiul, decorat de Primărie cu flori otrăvitoare

Data publicării:
Hortensii

De sărbătorile Pascale, centrul Iaşiului a fost împodobit cu ghivece de flori, buchete uriaşe sau pomi ornamentali. Printre lalele, azalee şi camelii se regăseşte şi un buchet de plante otrăvitoare. Hortensiile, frumoase și viu colorate, sunt flori toxice, denumite în popor „frumoasa plantă otrăvitoare”. 

„Substanţele pe care le conţin pot provoca greţuri, vărsături, disconfort digestiv în primul rând şi o stare de rău general de letargie, anemie, slăbiciune, o stare de rău fizic,” a explicat Lidia Adumitresei, biolog la Grădina Botanică Iași.

Un gard de doar câţiva centimetri separă trecătorii de uriaşul buchet de hortensii. Iar reprezentanții municipalității nu au montat niciun anunț de avertizare că planta este toxică.

„Dacă sunt nocive ar trebui şi o placă de avertizare. Sunt de acord cu treaba asta pentru că orice e public trebuie şi un semn de avertizare dacă e cât de cât pericol,” consideră un ieșean. 

„Noi nu le-am pus ca să le mănânce cineva dar dacă e o chestiune care poate provoca pericol o să luăm toate măsurile necesare. Dacă e o problemă legată de toxicitate, o să vedem ce e de făcut,” a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași. 

Trecătorii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare pot admira florile până la sfârşitul săptămânii. Timp suficient şi pentru edili să ofere informaţiile necesare despre exponatele prezentate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri