În loc de inaugurare, plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Suspiciune de fraudă la Erbiceni

Data publicării:
parc erbiceni 1

Balansoare legate cu sârmă, stâlpi de iluminat care stau să cadă, dale din beton acoperite deja cu iarbă. Aşa arată parcul din comuna ieşeană Erbiceni, care ar fi trebuit inaugurat în urmă cu doi ani. Primarul Ioan Lungu face orice pentru a-i ține departe pe copii de acest spațiu de joacă pe care îl consideră pericol public.

În acte, scrâncioburile erau din plastic, prevăzute cu lanțuri. Stâlpii de iluminat ar fi trebuit să fie din fontă, nu din plastic. Unii au cedat deja. Şi aceasta nu este tot. În proiect, trebuia să existe și un lac. În realitate, există o...groapă. Primarul refuză să creadă că lucrările au costat o sută de mii de euro, de aceea va apela la instanță.

”S-au luat banii. Nu se regăsesc lucrările. Nu-i problema celor 3,4 miliarde de lei vechi câte s-au luat, sau că o să dăm noi banii aceştia înapoi și cu dobândă vom ajunge la 7 miliarde de lei vechi. Problema este că Erbiceni nu va mai putea accesa în veci fondurile de la Mediu”, a declarat Ioan Lungu, primarul comunei Erbiceni.

Cei mai nemulţumiţi sunt localnicii. În comuna sunt aproape o mie de copiii cu vârstă şcolară. Fostul primar, Constantin Ivan, susține că este victima unui atac politic: ”Este o răzbunare pentru că ei n-au făcut aproape nimic şi nu ştiu să răspundă în faţa oamenilor. N-au făcut aproape nimic în mandatul acesta decât proiectul făcut de mine de 2,5 milioane de euro apă, canalizare, centrul social.”

Neregulile de la parcul din Erbiceni nu pot fi verificate încă de comisarii Camerei de Conturi pentru că spațiul nu a fost recepționat. Primarul va depune plângere la parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri