În săptămânile următoare, două decizii definitive în mari procese de corupție

Data publicării:
relu fenechiu

Acuzația care i se aduce este de complicitate la abuz în serviciu. Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pe data de 28 iunie 2012, fiind acuzat că a vândut, prin firmele sale, transformatoare şi întrerupatoare uzate, drept produse noi, către compania Electrica Moldova, în perioada 2002-2005.

Comisarii de la Garda Financiară au estimat prejudiciul la aproape 7 milioane de lei. Alte 5 persoane sunt condamnate în acest dosar, printre care şi fratele lui Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, care a primit şi el, iniţial, tot o pedeapscă cu închisoarea de 5 ani.

„Îmi doresc să se sfârşească odată nenorocirea asta şi să mă întorsc să rezolv problemele pe care am început să le rezolv în Ministerul Transporturilor,”  Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor.

Un alt fostul ministru liberal, senatorul ieșean Tudor Chiuariu, aşteaptă şi el o decizie finală a Înaltei Curţi, pe 13 ianuarie. În prima instanţă, el a fost achitat pentru acuzaţiile de abuz în serviciu, însă procurorii au făcut recurs. Tudor Chiuariu este acuzat că ar fi ajutat la trecerea ilegală a unui imobil din patrimoniul Poştei Române, în cel privat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri