Incendiu la Ateneul Tătărași. Angajații au fost evacuați, după ce acoperișul clădirii a luat foc

Data publicării:
POMPIERI INCENDIU ATENEU TATARASI 1

Pompierii au avut nevoie de mai bine de două ore ca să stingă focul izbucnit sub partea metalică a acoperișului, iar ca să poată interveni au fost nevoiți să taie tabla. Militarii au folosit trei autospeciale cu apă și spumă, dar și autospeciala cu scară mobilă.

În momentul izbucnirii incendiului, la Ateneu activitatea era în toi. Imediat ce s-a dat alarma, angajații au fost evacuați

"Era tot colectivul ateneului, 14 persoane și toți angajații Bibliotecii Gheorghe Asachi de la etajul 2. În interior nu s-a simțit fum decât în momentul în care s-au deschis ușile exterioare de la scenă. Fumul era între acoperișul de tablă și membrana care susține acoperișul," povesteşte un martor.

Vinovat de producerea incendiului ar fi un muncitor care lucra la acoperis, susțin reprezentanții primăriei veniţi de urgenţă la faţa locului.

"După cum vedeți, pe perioada de refacere a învelitorii a izbucnit un incendiu. Se pare că de la un muncitor care executa o sudură, probabil, nu s-a protejat este și constructorul aici. Va trebui să desfacă toată învelitoarea afectată și să o refacă din cheltuiala lui," a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași.

Sincron Liviu Brătescu, director Ateneu Tătărași: "Nu era nicio acțiune, nu era niciun spectacol. Nimeni nu a fost pus în pericol. Din păcate va trebui să anulăm spectacolul de vineri seară. În sală a intrat fum și este puțină apă."

Conform primelor estimări, mai bine de un sfert din acoperişul Ateneului Tătăraşi a fost distrus de flăcări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri