Inginerii, la mare căutare. 92% dintre absolvenții Facultății de Inginerie Electrică din Iaşi s-au angajat

Data publicării:
STUDENTI POLITEHNICA-1

Nicu Toma a terminat Facultatea de Inginerie Electrică în vara anului trecut. Din momentul în care și-a luat diploma, au mai durat câteva zile și s-a angajat ca inginer la o companie multinațională de electricitate. "Am terminat cu note foarte bune, asta a contat cel mai mult pentru angajarea mea și proiectele pe care le-am susţinut de-a lungul facultăţii," povesteşte tânărul. 

De trei ani, Facultatea de Inginerie Electrică deţine locul fruntaş în clasamentul privind inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii. Mulţi dintre studenţi sunt cooptaţi de marile companii chiar de pe băncile facultăţilor.

Facultatea de Inginerie Electrică
Evoluția angajărilor imediat după absolvire

2011 - 68% (din totalul absolvenților)
2012 - 88% (din totalul absolvenților)
2013 - 92% (din totalul absolvenților)

Profesorii au şi o explicaţie pentru acest val de angajări în domeniul ingineriei: " Se apropie poate şi de profesii liberale, deci îşi găsesc singurei de lucru, îşi pot face câte o firmă mică pe domeniu, fiind autorizaţi ca electricieni. Iar în ultima vreme se pare cel puţin în ceea ce priveşte sursele regenerabile, fotovoltaice, eoliene s-au dezvoltat şi atunci este nevoie şi de absolvenţi de-ai noştri în aceste zone," spune Marcel Istrate, decanul Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată. 

Specialiştii se aşteaptă ca inginerii să fie tot mai căutaţi și peste hotare.

"Toţi absolvenţii noştri merg în locuri unele foarte exotice. Piaţa muncii este foarte dinamică, este foarte flexibilă şi, de exemplu, primim solicitări de documente de la studenţi de-ai noştri care se află în locuri care mai de care mai ciudate," a declarat Neculai Eugen Seghedin, prorector la Universitatea Tehnică ''Gh. Asachi'' Iaşi.

La cele 11 facultăţi ale Universității Tehnice "Gh. Asachi" din Iaşi studiază peste 15.000 de tineri.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri