Își primesc banii înapoi. Profesorii vor primi restanțele salariale în avans pe 2015

Data publicării:
bani profesori

Peste 8 mii de profesori din Iaşi urmează să primească banii câştigaţi în instanţă încă din 2012. Este vorba despre diferenţele rezultate din neaplicarea unei legi promulgate în 2008 prin care salariile cadrelor didactice erau majorate cu 34 la sută.

„Au fost eşalonate pe ani, iar pentru sumele aferente 2014 s-au făcut absolut toate demersurile pentru a se cere aceste sume. În aceste ultime zile am primit şi solicitarea să fie precizate şi sumele pentru 2015 pentru care noi deja am întocmit situaţiile şi le-am înaintat Inspectoratului Şcolar,” spune Lili Mardare, director Grădiniţa Sfânta Parascheva.

Noutatea constă în faptul că plata în avans pe anul 2015 ar urma să se facă integral în luna decembrie. Peste 56 de milioane de lei vor ajunge la cadrele didactice din Iași. 

„În funcţie de gradul didactic şi de vechimea în învăţământ sumele vor varia, dacă vor fi plătite integral aşa cum v-am spus pentru anul 2015, pot varia între câteva mii de lei şi chiar în jurul la 10 mii şi de ce nu poate chiar mai mult,” a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

„Pentru mine suma totală s-ar ridica la 9 mii opt sute, până în 10 mii de lei şi până în prezent am primit o parte din aceştia cum s-au dat ei, 5 % în primul an, 10 la sută cum au fost eşalonaţi şi cred că aş mai avea de primit în jurul de 4 mii şi ceva de lei diferenţe,” consideră Sorina Andrieş, profesor de protecţia mediului la Liceul Petru Poni.

Sumele câștigate în instanță vor fi achitate integral abia în 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri