Lecții nemțești despre afaceri de succes la un liceu din Iași

Data publicării:
NEMTI

Soţii Einloft au venit la Liceul Holboca din Iași invitați de conducerea unităţii de învăţământ care a dorit să dezvolte o serie de cursuri după modelul german. Pentru asta, însă, este nevoie de o mai bună colaborare cu societățile private din zonă, spun cei doi profesori.

„Elevii lucrează trei sau patru zile pe săptămână cu profesioniştii din companii şi merg la şcoală două sau trei zile pe săptămână, depinde de profil. Şi asta timp de doi ani şi jumătate, trei ani,” explică Reinhold Einloft, fost profesor în Germania.

„Este foarte important ca educaţia să nu fie doar sarcina Guvernului. Mediul de afaceri ar trebui, de asemenea, să fie responsabil de educaţia profesională a elevilor,” a spus și Marianne -Schreiber Einloft, fost profesor în Germania.

Vizita de lucru a celor doi profesori durează trei săptămâni și este finanţată de guvernul german cu aproape 30 de mii de euro. Noul profil va funcţiona de anul şcolar următor sub numele de educaţie antreprenorială.

„Suntem un liceu cu profil tehnic, o şcoală profesională şi vorbim în termeni de competenţe. Vrem să-i învăţăm pe tineri să-şi deschidă o afacere, să nu aibă frică de piaţa muncii şi să-şi dezvolte acele competenţe. Nu sunt suficiente doar cunoştinţele teoretice,” a explicat Liliana Rujanu, director al Liceului Tehnologic Holboca. 

Străinii vor reveni în Iaşi peste câteva luni pentru a urmări evoluția acestui proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri