Locuri de muncă pentru ieşeni. Puţine persoane cu studii superioare şi-au găsit serviciu

Data publicării:
BURSA LOCURILOR DE MUNCA IASI

Claudia Repede a terminat în 2010 Facultatea de Textile şi, de atunci, încearcă în zadar să se angajeze ca inginer. În lipsa experienţei, diploma, spune ea, nu i-a fost de nici un ajutor. Dimpotrivă: "Foarte dezamăgită pentru că am o dilemă. Dacă ai prea multe studii, nu-i bun. Dacă nu ai studii, iar nu e bun. Şi atunci, încotro?"

După sute de CV-uri depuse şi tot atâtea refuzuri, unii absolvenţi se declară dispuşi să accepte orice fel de slujbă:

"Nu contează unde, salariul 1.000 de lei, mai mult nu. - De când căutaţi un loc de muncă? - De câţiva ani. Am ajuns să cred că nu sunt bun de nimic, aşa că oricare loc de muncă ar merita."

"Am mai văzut şi frizer. Mă pricep cât de cât. - Aţi fi dispus să vă reprofilaţi? - De ce nu? Dacă OK acolo, da. - Nu ţineţi neapărat să faceţi ce aţi studiat la facultate? - Nu."

De cealaltă parte, şi angajatorii au la rândul lor nemulţumiri. Le-ar da o şansă celor ieşiţi de pe băncile facultăţilor, dar aceştia nu se ridică nici pe departe la nivelul cerinţelor.

Andreea Manole, manager achiziţii firmă: "În general, puţin pregătiţi. - Aveţi şi pentru cei cu studii superioare? - Da. Inginer proiectant, partea de contabil si de automatist. - V-au spus ce cerinţe au? - Nu. Nu au avut cerinţe pentru că deocamdată nu au fost conform postului."

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Iaşi, în urma Burselor de Muncă, mai puţin de o treime dintre solicitanţi ajung să fie selectaţi de angajatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri