Statistică tulburătoare în România. În ultimii 50 de ani s-au înregistrat 23 milioane întreruperi de sarcină, cu 4 milioane mai multe decât numărul actual al locuitorilor țării.Pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui fenomen şi pentru a le convinge pe femei să nu mai recurgă la această metodă, peste o sută de persoane au participat la Iași la un marș împotriva avortului.

Embed:

În fiecare an, în spitalele românești se efectuează 120 de mii de întreruperi de sarcină si, potrivit medicilor, o treime dintre femei au recurs măcar o dată la această metodă. Militantii impotriva avortului au iesit in strada ca să sensibilizeze opinia publica fata de dreptul la viaţă al copilului, începând de la concepţie.

În judeţul Iaşi se fac anual 3.500 avorturi, iar raportat la numărul naşterilor reiese că una din 4 femei alege întreruperea de sarcină. Motivele sunt din cele mai diverse și sunt condamnate de biserică.

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că România are cea mai mare rată a avorturilor - 480 la o mie de născuţi vii, dublu faţă de media Uniunii Europene.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!