Medici de la Spitalul Judeţean Vaslui, reţinuţi pentru corupţie

Data publicării:
MEDICI

În urma unui denunţ din partea unui pacient, poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie i-au organizat un flagrant unui medic ginecolog din Spitalul Judeţean Vaslui. Doctorul a cerut 1.500 de lei pentru o întrerupere de sarcină. Flagrantul a fost urmat de descinderi în spitalul din Vaslui, dar și la domiciile mai multor medici și asistente de la secția de ginecologie. Mai multe cadre medicale au fost duse la audieri:

" - Câți bani ați luat de la pacienți? Cât costa un chiuretaj? Condiționati actul medical? -Niciodată! -De la câți pacienți ați cerut bani?"

" - A fost acuzată de luare de mită sau de ce? - Da, sunt niște reproșuri legate de chestiuni din astea," este declaraţia făcută de Petru Blăniță, apărătorul medicului Simona Botez.

La audieri a participat și managerul Spitalului de Urgență, în calitate de martor.

Discuţie între reporter şi Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgenţă Vaslui: "Sunt cu domnii care au ridicat documentele. - Ce documente au fost ridicate? - Nu pot să vă spun, o să vă spună dumnealor. - Spuneți-ne dacă a fost perturbată activitatea secția de ginecologie având în vedere că doamna doctor era de gardă. - A fost schimbată garda. - S-au plâns vreodată pacienții că li s-au cerut bani? - Nu, mie personal, nu."

Două doctorițe, Simona Botez și Doina Andrei, au fost reținute pentru 24 de ore.

"Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârșirea de infracțiuni de corupție și fals, de către cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, care în virtutea faptului că dețin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate și utilizând resursele Spitalului Județean de Urgență Vaslui, au creat o practică în sensul pretinderii și primirii de bani de la pacienți," se arată în comunicatul emis de DGA Vaslui.

Două asistentele medicale suspectate de corupţie în acelasi dosar vor fi cercetate sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri