Meditaţii gratuite pentru examenul de bacalaureat

Data publicării:
meditatii elevi liceu

După terminarea orelor, profesorul de limba română şi o parte dintre elevii din clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic I. C. Ştefănescu din Iaşi rămân la şcoală pentru a face pregătire. Recapitulează materia din cei patru ani de studiu şi fac teste pentru bacalaureat. Dascălul susţine că fără aceste ore suplimentare, elevii ar avea şanse mici să promoveze.

”Vin în clasa a IX-a la noi cu multe lacune, este nevoie de destul de multe ore suplimentare pentru a recupera aceste goluri, mai ales în clasa a XII-a, ei au nevoie de pregătire suplimentară deoarece au un examen greu şi sunt evaluaţi la acelaşi nivel cu elevii de la liceele teoretice,” a spus Flaviana Popinciuc, profesor de limba română.

Iar elevii recunosc că aceste ore de pregătire îi ajută enorm.

”Doresc să acumulez cât mai multe informaţii pe care poate nu am avut interesul de a le dobândi anii anteriori.”

”Profesoara ne ia chiar de la zero şi înţelegem foarte bine, ne ajută foarte mult şi aş vrea să promovez,” spun elevii.

Într-o altă clasă de la acelaşi liceu se face pregătire la chimie. Şi aici profesorul consideră că elevii mai au nevoie de pregătire pentru a promova. Este al cincilea an în care dascălul face meditaţii gratuite.

Elisabeta Mincior, profesor de chimie şi fizică: ”este necesar pentru că, la chimie anorganică, în clasa a XII-a este doar o oră pe săptămână, iar materia de bacaalureat pentru chimia anorganică prevede materia de clasa a IX-a unde sunt 2 ore pe săptămână şi materia de clasa a XII-a unde este o oră pe săptămână.”

”Nu pot să fac pregătire în particular cu profesor, mă ajută pentru că fac exerciţii în plus pentru bac.”

”Nu toţi elevii îşi permit sau părinţii îşi permit să plătească bani pentru ore de pregătire şi ne ajută,” spun elevii.

La acest liceu, toţi profesorii de limba română, fizică, chimie, biologie şi matematică, discipline la care elevii susţin examen la bacalaureat, fac pregătire suplimentară.

Dolores Voinea, directorul Colegiului Tehnic ''I. C. Ştefănescu'' Iaşi: ”poate acest fapt a dus la creşterea promovabilităţii elevilor şcolii noastre, anul trecut la 53,75%, lucru care ne bucură, profesorii fiind tineri şi ştiind cât de doritori sunt elevii să obţină examenul de maturitate, îi susţin.”

Înainte de examenul propriu-zis, elevii vor susţine şi simulări ale bacalaureatului. Prima va avea loc pe 7 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri