Miting pentru urgentarea anchetei în cazul bebeluşului născut mort la maternitatea Elena Doamna

Data publicării:
miting de solidaritate elena doamna

Constantin Ciobanu, tatăl bebelușului care a murit la Maternitatea Elena Doamna și colegii săi care au venit să îl susțină moral s-au plimbat timp de două ore prin fața unității medicale pentru a atrage atenția asupra acestui caz. Toți își doresc un singur lucru: ca autorităţile să facă lumină în acest caz. 

Cei prezenți au aprins câte o lumânare în memoria bebelușului și cu greu și-au putut stăpâni lacrimile. "Credem cu tărie că o să se găsească vinovații. Nu aș vrea ca peste o săptămână, două sau trei să auzim că, de fapt, părinții sunt vinovații că au ales să trăiască în 2014 în țara lor natală și nu Italia," a spus Adrian Grosu, coleg de serviciu cu Constantin Ciobanu. 

Reprezentanții maternității spun că singurul lucru pe care îl pot face în acest caz este o anchetă internă.

"Ancheta internă încă își urmează cursul și înțelegem că vor să își exprime sprijinul față de familie și față de mamă care trece prin momente dificile dar din punctul nostru de vedere urmăm toate procedurile conform anchetei interne," a declarat Răzvan Socolov, directorul medical al Maternității „Elena Doamna” Iași.

Tatăl bebelușului spune că fetița a murit din cauză că nu a fost niciun medic de gardă în unitatea medicală cât timp soția lui a fost, ore în şir, în travaliu, doar cu o infirmieră alături. Medicii legiști vor spune săptămâna viitoare care este cauza decesului. Între timp, părinții au depus plângere la Colegiul Medicilor dar și la Poliție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri