Monica Macovei a donat trei tei orașului Iași

Data publicării:
COPERTA TEI

Aflată în vizită la Iaşi, Monica Macovei a condamnat decizia autorităţilor locale de a tăia anul trecut peste 70 de tei de pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Pentru a-şi manifesta indignarea, europarlamentarul a adus trei tei în ghiveci. ”Am venit astăzi la Iaşi ca să fac o donaţie simbolică. Un prim tei din cei trei este dăruit oamenilor care vor o altfel de Românie ca şi mine, o Românie în care istoria, cultura, tradiţiile şi noi oamenii suntem respectaţi,” a explicat europarlamentarul.

Cât despre ceilalţi doi tei, pe care Monica Macovei i-a adus la Iași: ”Îi dau Primăriei Iaşului şi o încurajez sau o somez să planteze teii înapoi în Iaşi.”  În replică, reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi au invitat-o pe Monica Macovei să li se alăture spre finalul acestui an când se vor planta în municipiul Iaşi 10.000 de tei.

”Ca reprezentant al Primăriei nu-mi aduc aminte ca în timpul mandatului de ministru sau ca reprezentant al Guvernului în care a lucrat domnia sa să fi făcut ceva vreodată pentru Iaşi,” a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

În prezent, în parcurile din oraş sunt 11 mii de tei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri