Nereguli descoperite de comisarii de la Protecţia Consumatorilor în 90% dintre locurile verificate

Data publicării:
mancare opc

La vederea comisarilor de la Protecția Consumatorilor, o bucătăreasă a încercat să amâne controlul. Şi asta pentru că în bucătărie era o mizerie de nedescris. Alimentele erau împrăștiate peste tot, deși ar fi trebuit să fie depozitate în frigidere. Și mai grav, mâncarea servită clienților este gătită în oale ruginite și neigienizate. În plus, preperatele sunt vândute fără ca vânzătoare să poarte mănuși de unică folosință.

Multe dintre preparate prezentau urme de alterare deși bucătăreasa a declarat că au fost gătite în această dimineață. Mai mult, în bucătărie au fost găsite și condimente expirate de doi ani.

Aceste preparate sunt un real pericol pentru sănătatea consumatorilor. Toate alimentele au fost retrase de la comercializare iar activitatea restaurantului a fost suspendată, mai ales că acesta se află în zona gării și este tranzitat de foarte multă lume. Controale au fost făcute și în gară, iar comisarii au descoperit că spațiul nu este deloc conform cu cerințele europene. Toaletele nu erau igienizate așa cum ar trebui iar mizeria este la tot pasul.

Alin Năstase, comisar șef CJPC Bacău: "Pun în pericol sănătatea consumatorilor, mai ales că suntem într-o perioadă cu temperaturi de peste 32 de grade, 33 de grade, pot crea adevărate focare de infecție și automat să afecteze grav sănătatea consumatorilor. Este inadmisibil să mai găsim așa ceva la ora asta."

Situaţia este îngrijorătoare. Şi asta pentru că din zece unităţi economice verificate, la nouă dintre ele, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit nereguli. În toate cazurile, inspectorii au dat sancţiuni usturătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri