Noi proteste la Fortus. Angajații se plâng că au primit doar promisiuni

Data publicării:
PROTESTE FORTUS

Angajaților li s-a promis că vor primi o parte din banii restanți până pe 15 iulie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Și asta pentru că, deși o parte din bunurile combinatului au fost scoase la licitație încă nu s-au găsit cumpărători.

“Situația este tot la fel ca până acum, tot fără un leu, tot fără răspuns din partea autorităților. Sunt două terenuri și două hale la vânzare. Nu există nicio ofertă până în prezent”, a spus Adrian Flondor, lider sindicat.

“Sunt șapte ani și jumătate de când societatea se află în insolvență. Asta presupune că toți creditorii și toți furnizorii nu mai pot să aibă încredere în societate, iar contractele care au fost încheiate au fost încheiate cu mari sacrificii și dificultăți și nu la nivelul la care să acoperim necesarul de producție în combinat ca să putem achita toate datoriile”, a spus Ioan Pleșca, director financiar Fortus.

Salariații spun că s-au săturat de promisiuni. Situația este disperată în cazul unora, care au ajuns pe punctul de a fi dați afară din apartamente, din cauza datoriilor.


“Am facturi de plată, am doi copii în întreținere, am la asociație, am la lumină, la gaz, peste tot”, a spus o persoană.

“Am alocația copilului ca să mă pot întreține, salariul nevestei și iau și de la bătrâni”, a spus o altă persoană.

Peste 600 de angajați au de primit bani de la Fortus. Acestea vor primi salariile restante abia după ce bunurile combinatului vor fi vândute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri