Nouă tone de miere de la UE, blocate în depozite - sunt suspiciuni că mierea este contrafăcută

Data publicării:
miere de albine

Nouă tone de miere au fost blocate în depozitele a 33 de primării din județul Bacău, după ce analizele au indicat că alimentul conține o cantitate foarte mare de zahăr.

„Din efectuarea anchetelor și analizelor pe acest produs s-a constatat că acesta nu corespunde la parametrii fizico-chimici analizați, adică parametrii de calitate. A fost retras de la distribuiere, este blocat în toate centrele în care a fost distribuit. În privința parametrilor fizico-chimici legat de zahărul invertit care în mod normal ar trebui să fie într-un procent de 70% a fost identificat în procent de 55%, poate reprezenta un ados de zahăr în produs,” a declarat Florin Baltă, purtătorul de cuvânt al DSVSA Bacău.

Firma care a furnizat mierea contrafăcută este acum obligată să înlocuiască produsul cu un altul corespunzător.

„Am trimis adrese la Apia București în care i-am informat, am trimis și buletinele de analize urmând ca Bucureștiul să ia legatura cu firma, iar aceasta la rândul ei să înlocuiască produsul, ” a declarat Angelea Bogea, director executiv în cadrul CJ Bacău. 

Între timp, alte 11 tone de miere au ajuns deja la populație. Specialiștii spun că sănătatea oamenilor nu este pusă în pericol, dar nici nu recomandă consumul acestui produs pentru că, în timp, poate provoca diabet.

Cele nouă tone de miere contrafăcută vor fi distruse, iar firma care a furnizat produsul va fi sancționată cu amendă contravențională. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri