O femeie venită să se roage la moaștele Sfintei Parascheva a murit 

Data publicării:
pelerini noapte 1

Femeia și soțul ei veniseră de ieri la Iași și era din Ploiești. A stat toată noaptea la rând pentru a ajunge la raclă, fără să mănânce sau să doarmă. Spre dimineață, inima ei a cedat. O ambulanță a transportat-o la spitalul „Dr. C. I. Parhon”. Medicii i-au făcut manevrele de resuscitare, în zadar însă. Femeia a murit. 

Nu a fost singurul caz în care pelerini care au stat prea multe ore în picioare la rând au avut nevoie de îngrijiri medicale. Zeci de mii de oameni au stat înteaga noapte la rând pentru a fi primii care ajung dimineaţă să se închine la racla cu moaştele sfinte. Mulţi dintre pelerini nu au mâncat şi nici nu s-au odihnit în tot acest timp, însă spun că asta face parte din sacrificiul pentru credinţă.

Oamenii uită însă de orele lungi de aşteptare în frig, după ce reuşesc să atingă chiar şi preţ de câteva secunde racla cu moaştele sfinte. „Durata maximă de aşteptare a unui pelerin, în zonele de vârf din zilele de 13 şi 14 a fost de aproximativ 20 de ore,” a declarat maiorul Marius Ţăranu, ofiţer relaţii publice la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău. 

Jandarmii îi sfătuisc pe cei aflați la rând să se alimenteze și să aibă grijă de obiectele personale.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri