O petrecere, darul cel mai de preţ. Copiii cu dizabilităţi aflaţi în grija statului au fost sărbătoriţi

Data publicării:
copil petrecere plasament

12 copii de la Centrul de Plasament “Sfântul Andrei” din Iaşi au fost sărbătoriţii lunii şi au avut parte de o petrecere cu prăjituri, tort, baloane şi nelipsitele cadouri.

Iustina Zaharia, preşedintele Asociaţiei Civitan Club: “E important pentru copii, pentru că ei socializează şi e foarte important că venim regulat pentru că aşa ei cunosc oamenii, se ataşează câte un pic. Ei suferă foarte mult şi sunt foarte doritori să aibă afecţiune.”

“Chiar plec încărcată pozitiv, am o mulţumire care ştiţi cum se spune valorează toţi banii,” a spus Silvia Lupescu, membru al Asociaţiei Civitan Club.

Astfel de evenimente sunt extrem de utile şi pentru copii.

“Îi ajută foarte mult pentru că se simt în mod special iubiţi şi li se acordă foarte multă atenţie, sunt în centrul atenţiei şi li se oferă o petrecere special pentru ei, o petrecere la care participă toţi copiii,” a explicat Teodora Racoveanu, psihopedagog la Centrul de Plasament ''Sfântul Andrei'' din Iaşi.

La Centrul de Plasament “Sfântul Andrei” din Iaşi sunt cazaţi peste 70 de copii cu sindrom Down, cu afecţiuni cardiace sau cu deficienţe locomotorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri