Orașul cu mai mulți oameni cu drept de vot decât întreaga populație 

Data publicării:
barlad

Potrivit ultimului recensământ făcut în urmă cu trei ani, în municipiul Bârlad ar fi aproximativ 40 de mii de persoane cu drept de vot. Numărătoarea recenzorilor nu se potriveşte însă nici pe departe cu cea a angajaţilor de la Evidenţa Populaţiei, care au în baza de date mai mult cu 20 de mii de oameni.

„Numărul de persoane din municipiul Bârlad, cu domiciliul în Bârlad, acest număr luat de la Starea Civila este de 73.927 de locuitori, iar cu drept de vot pe listele electorale sunt 61.467 de cetățeni cu drept de vot. Diferența sunt cei sub 18 ani,” a spus Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad.

Diferenţa uriașă dintre cifra prezentată de Direcţia Judeţeană de Statistică şi numărul persoanelor înregistrate la Evidenţa Populaţiei pune sub semnul întrebării precizia datelor înregistrare de recenzori în 2011.

„Bârladul avea undeva în jur de 50.000 de locuitori după recensământul acela pe care eu, analizându-l din punctul meu de vedere mi s-a părut mai mult un sondaj de opinie decât un recensământ profesional făcut, de accea nu am nicio cifră la care pot să mă raportez,” a mai spus Constantin Constantinescu. 

Şi locuitorii din Bârlad pun la îndoială numărătoarea făcută la recensământul din anul 2011.

„Mulţi, foarte mulţi sunt plecaţi în exterior şi bănuiesc că acolo e procentul cel mai mare. - Asta înseamnă că datele nu sunt foarte exacte? - Nu sunt deloc exacte,” consideră un locuitor al Bârladului. 

„O marjă de eroare, dar chiar atât de mare nu cred, însă, deci e posibil să se fi umblat pe undeva,” este de părere un alt localnic. 

Alegerile europarlamentare sunt pe 25 mai, iar autorităţile locale din Bârlad spun că listele luate ca referinţă sunt cele de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei şi nicidecum cele de la ultimul recensământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri