Pasarela O. Băncilă, aproape de final. Circulația va fi deschisă în mai puțin de trei săptămâni

Data publicării:
PASARELA OCTAV BANCILA

După trei ani de lucrări, construcția pasarelei Octav Băncilă se apropie de sfârșit. Lucrările sunt gata în proporție de peste 95 la sută , așa că mașinile vor putea circula pe pasarela supraterană în mai puțin de trei săptămâni.

Ioan Cordun, director tehnic al firmei care a executat lucrarea: "are o deschidere centrală de 70 de metri, alte două de 50, imediat următoare și o ultimă deschidere de 45 de metri , deci faceți și dvs o socoteală ce lungime are acest obiectiv . Astea sunt elementele spectaculoase, restul, după părerea noastră, sunt lucrări obișnuite."

Pasajul, lung de 532 de metri. a fost proiectat pentru a lega două cartiere periferice, Dacia și Alexandru, de centrul orașului. Construcția trebuia finalizată încă de anul trecut.

"Un vis de foarte multă vreme al ieșenilor de a putea să realizeze această scurtătură cu zona centrală. Uitați că, chiar dacă multă lume credea că nu se va mai putea întâmpla , am reușit să se mobilizăm și să facem acest proiect. Se lucrează, dacă ați văzut, și la semaforizarea dinspre cartierul Păcurari, dinspre strada Păcurari, urmând să fie pornită și semaforizarea o dată cu punea în funcțiune a acestuia," a explicat Mihai Chirica, primar interimar al municipiului Iași.

Construcţia pasajului suprateran Octav Băncilă face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare totală de 87 milioane lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri