Patru oameni înghețați în stradă

Data publicării:
ambulanta

Bărbatul de 69 de ani a fost găsit înghețat în vecinătatea policlinicii din centrul orașului. La internare, temperatura corpului era cu puțin peste 21 de grade Celsius. Victima frigului și a ploii a fost internată la Terapie Intensivă, la spitalul „Sf. Spiridon”.

„S-a început terapia de susţinere a funcţiilor vitale. Cea mai importantă terapie fiind reîncălzirea internă şi externă activă şi pasivă. Pacientul a răspuns bine la această terapie, dar în continuare va necesita reîncălzire şi evaluarea tuturor funcţiilor vitale,” a spus pentru Digi24 Iași medicul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

În Vaslui, numărul hipotermicilor a ajuns la 3 în mai puțin de 10 ore. Cazul cel mai grav este al unei bătrâne din comuna Bogdana, care a zăcut ore întregi în curtea casei.

„S-au înregistrat la Vaslui trei cazuri de hipotermie, un caz această noapte, şi a fost adusă o femeie cu 25 de grade. A fost găsită în curte după ce a căzut şi a stat în ploaie mult timp. Este internată pe terapie intensivă. Şi astăzi dimineaţă am mai primit doi pacienţi,” a declarat medicul Carmena Piseru, şef UPU la Spitalul Judeţean Vaslui.

Și în următoarele două zile va fi frig în județele Moldovei.

Minimele din cursul nopții în ambele nopți vor fi între 2 și 6 grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 12 grade Celsius iar duminică, deși temperatura va crește ușor, vremea rămâne răcoroasă pentru această perioadă,” a explicat Gina Tiron, șef serviciu Meteo la Centrul Meteorologic Regional Moldova.

Pentru evitarea altor cazuri de hipotermie, cadrele medicale spun că trebuie să ne îmbărcăm gros şi pe cât posibil să ne ferim de umezeală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri