În pericol să rămână izolaţi la o ploaie torenţială. Podurile distruse de inundații în anii trecuți nu au fost refăcute

Data publicării:
DIGURI B

 

Cei aproape 1.000 de oameni din satul Gura Solcii, comuna Grănicești, rămân izolați de fiecare dată când plouă mai mult pentru că singura cale de acces este acoperită de ape.

Podul de la Grănicești a fost rupt în anul 2008 de o viitură care a venit pe pârâul Solcuța. De atunci, nu a mai fost reabilitat. Între timp, autoritățile au amenjat o trecere improvizată prin albia râului care este acoperită de fiecare dată când debitul apei crește, a arătat Andreea Negoiță, reporter Digi24.

Şi la fel s-a întâmplat și săptămâna trecută, când, după o ploaie puternică, capetele podului improvizat au fost acoperite de apă, iar accesul către Gura Solcii a fost oprit.

Reprezentanții primăriei spun că au nevoie de 4 milioane de lei pentru a repara podul. "Ne depășește total, doar intervenția Guvernului ar putea să ne ajute în situația asta, o hotărâre de Guvern promovată special pentru asta," spune Florin Șalar, viceprimarul comunei Grănicești.

În aceeași situație este și podul de pe drumul județean 177, peste râul Humorel, rupt de o viitura în 2010. Oamenii ajung dintr-o localitate în altă trecând peste tuburile din ciment care țin locul podului. "Până la această dată, nu sunt finalizate lucrările, noi tot am făcut demersuri pe langă Compania Națională și Ministerul Dezvoltării pentru asigurarea fondurilor necesare în vederea finalizării obiectivului," spune Radu Avădănei, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Suceava.

Șapte poduri și podețe de pe drumurile județene, alte câteva zeci de pe drumurile comunale și sătești au fost lăsate de izbeliște după inundațiile din anii trecuți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri