Peste 300 de contrabandişti de ţigări, reţinuţi. Infractorii aduc ţigările din Ucraina şi Republica Moldova

Data publicării:
contrabanda cu tigari iasi

În plină zi, pe o stradă din centrul Iaşiului, găsim nu mai puţin de opt traficanţi de ţigări care abordează trecătorii și le prezintă marfa la prețuri atractive.

Gruparea infracțională este bine organizată. Patru persoane se plimbă de-a lungul străzii pentru a se asigura că prin zonă nu trec patrule de poliție, în timp ce doi bărbați transportă pachetele de țigări ascunse în coșurile de gunoi sau în locuințele din apropiere către vânzători.

Şi nu duc lipsă de clienţi. Nici sursa de provenienţă dubioasă, nici calitatea proastă a ţigărilor nu pare să-i descurajeze pe oameni.

Ţigările de contrabandă provin, în cea mai mare parte, din Republica Moldova şi Ucraina.

Contrabandiştii recurg la metode dintre cele mai inedite pentru a aduce marfa în ţară. Ascund pachetele în lăcașuri special amenajate în maşini: în bara de protecție, roata de rezervă, în rezevor sau portiere, sau le trec peste Prut cu barca, funia sau chiar cu lansete.

În perioada ianuarie - septembrie 2013, polițiștii au cercetat penal 44 de persoane implicate în afacerea ilegală. Anul acesta, în schimb, în primele nouă luni, au fost prinşi 310 traficanţi.

Denis Lazăr, purtător de cuvânt al Inpectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași: “Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră au intensificat acţiunile pe această linie, rezultatele materialinzându-se în reţinerea în vedera confiscării a peste un 1.400.000 de ţigarete, a căror valoare depăşeşte suma de 8.880.000 de lei.”

Contrabanda cu țigări se pedepsește cu închisoarea de la doi la șapte ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri