Piaţă cu produse de la producători locali, în parcarea Prefecturii din Iaşi

Data publicării:
PIATA DE DUMINICA MANCARE

30 de mici producători locali și-au prezentat produsele tradiționale la prima piață de duminică din parcarea Prefecturii Iași. Legume, fructe, brânzeturi, carne, miere și dulciuri sunt doar câteva dintre produsele expuse. Paula Popa, de exemplu, este specialistă în prăjituri. Iar până acum își vindea dulciurile doar pe internet:

"Târgul ăsta mi se pare extraordinar. De-ar fi să fie duminică de duminică ar fi perfect pentru mine, pentru că o să fac numai noutăți," spune tânăra.

Și ceilalți comercianți apreciază inițiativa autorităților locale, mai ales că nu au trebuit să plătească nicio taxă pentru tarabă.

Monica Palade, director Camera Agricolă Iași: "această necesitate, a organizării unui astfel de eveniment, a apărut în urma solicitărilor micilor producători și a studierii unor astfel de evenimente care se întâmplă în alte orașe mari din Uniunea Europeană."

Dat fiind numărul mare de clienți, de la sfârșitul acestei săptămâni piața va funcționa și sâmbăta.

"Ar trebui stimulați și ajutați cât mai mult producătorii autohtoni, cei din județul Iași și doi, ieșenii trebuie să cunoască calitatea produselor producătorilor autohtoni , calitate deosebită, multe dintre ele produse bio," a declarat Alin Aivănoaei, vicepreședinte al CJ Iași.

Dan Cârlan, prefectul Iașului: "am scăpat, în sfârșit, de acel obsesiv dialog sau măcar întrebare nerostită, oare or fi românești, oare nu or fi românești."

Autoritățile se gândesc la soluții pentru a le asigura producătorilor un spațiu în care să își expună marfa și iarna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri