Piscină plutitoare la Iaşi, unica de acest tip din România

Data publicării:
PISCINA PLUTITOARE 2

La mijlocul verii o nouă zonă de agrement s-a amenajat la marginea lacului Veneţia. Diferită de restul plajelor din Iaşi, aici proprietarii s-au gândit să vină cu ceva unic în România: o piscină plutitoare. Au adus modelul acesta din Thailanda.

"Producătorii sunt din Franţa, dar ei lucrează de ani de zile în Vietnam şi în Thailanda, pentru că în Europa nu prea s-au amplasat. Asta e singura din Europa, după cunoştinţele noastre şi cea mai mare dintre toate pe care le-au făcut până acum. Deci nu există mai mare nici la producător, nici în Asia," explică Răzvan Ştefan, unul dintre proprietari.

Practic, piscina e împărţită în două. Are o secţiune mai mică pentru copii, cu o adâncime de 1,3 metri şi una mai mare, pentru adulţi, iar piscina are aici adâncimea de 1,6 metri. Conceptul pare să fie pe placul curioşilor care au vrut să încerce piscina plutitoare.

"E o senzaţie aparte. Are podeaua de cauciuc şi îţi oferă o senzaţie interesantă."

"E puţin ciudat că nu ai la fund stabilitate şi ai impresia că te duci. Dacă nu ştii să înoţi, îţi e frică să intri. În rest, e OK."

"E amenajat diferit faţă de celelalte piscine şi e plăcut şi pentru copii şi pentru adulţi."

Pe lângă piscina unică, amatorii de distracţii au putut admira peisajul din jurul zonei de agrement. S-au plimbat pe lac cu hidrobicicleta sau canoe.

"Un fel de mini deltă în capătul lacului. Am încercat să intervenim cât mai puţin şi doar acolo unde e nevoie. În principiu, prin igienizare şi prin plantare de vegetaţie. Avem raţe, avem sitari, lopătari, pescăruş albastru," a spus Alexandru Costea, administratorul piscinei.

Cei doi asociaţi, care au avut ca inspiraţie plaje din Thailanda, Cambodgia, Bali şi Vietnam, vin şi cu alte idei care să ajute la întreţinertea lacului. O plimbare pe apă costă 15 lei, iar cine colectează minim trei gunoaie de pe suprafaţa lacului au cinci lei reducere.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri