Iaşiul este pregătit să înfiinţeze Poliţia Animalelor

Data publicării:
padoc 13

Existența Poliției Animalelor la Iași ar fi necesară, consideră autoritățile, care spun că primesc deseori solicitări de a interveni în cazuri de maltratare a animalelor.

„În momentul acesta, nu există, încă, un cadru legal, Poliţia Animalelor, ca atare, dacă nu se înfiinţează nu putem face nimic, aproape nimic. Deşi poliţia are autoritatea să intervină la solicitări de genul acesta şi să aplice legea. Legea este funcţionabilă şi aplicabilă, trebuie doar un pic de bunăvoinţă din partea poliţiei,” a explicat Livioara Rotariu, director al adăpostului din Tomeşti.

Dacă proiectul va fi aprobat, reprezentanți ai Autortității Naționale Sanitară Veterinară, de la direcția Poliția Animalelor, vor verifica locurile unde sunt ținute animalele, la ferme, petshop-uri, grădini zoologice, adăposturi și chiar locuințe private. Funcționarii ar urma să colaboreze cu Poliția Română.

„Altfel, nu vom face decât să delegăm această responsabilitate către un funcţionar al Direcţiei Sanitar Veterinare care a avut şi până acum, sub o formă sau alta, aceleaşi obligaţii de serviciu,” a explicat Cătălin Pavaliu, directorul Fundaţiei Skye.

În cazul în care sunt depistate animale chinuite de proprietari, acestea ar urma să fie duse la adăpostul de la Tomești, propun autoritățile locale.

„Dacă ar fi să luăm în calcul acest proiect legislativ, Iaşul este pregătit să înfiinţeze această Poliţie a Animalelor. Proiectul acestui padoc presupunea, pe lângă faptul că va putea gestiona şi întreţine animalele de talie mare, avem şi un cimitir al animalelor,” a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al municipiului Iaşi.

Padocul din Tomești are o capacitate de o mie de locuri. De asemenea, lângă padoc este amenajat, provizoriu, și un spațiu unde ar putea fi adăpostite trei animale de talie mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri