Primăria susține că semnalizarea rutieră în zona Fundaţie este corespunzătoare

Data publicării:
pasaj fundatie 1

La 24 de ore de la accidentul de la Fundație, în urma căruia o autoutilitară a fost proiectată după o tamponare în pasaj și a căzut de la o înălțime de 10 metri, reprezentanții Primăriei Iași spun că nu e nimic în neregulă cu semnalizarea ori șantierul din zonă ci de vină sunt șoferii neatenți.

"Practic, avem toate aprobările în ceea ce priveşte organizarea de şantier de la instituţiile abilitate. Mai mult decât atât, ştiţi foarte bine că Poliţia Rutieră a instalat în zonă semnalistică ruieră care avertizează că în zona respectivă au loc lucrări şi modul cum este dirijată circulaţia," a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Iaşi.

Incidentul de marţi s-a întâmplat după ce o șoferiță care cobora de pe bulevardul Copou nu a acordat prioritate. Iar astfel de situații sunt frecvente în zonă. "Ar trebui dat drumul la semafoare, semaforizată intersecţia asta. Am înţeles că maşina care a fost de vină era din Vaslui. Deci vă daţi seama, noi care suntem din localitate ne uităm cât de cât, ştim intersecţia, dar cel de la Vaslui nu s-a uitat," este de părere un şofer. 

Cele două victime ale accidentului de ieri sunt în afara oricărui pericol. Șoferul este internat la Spitalul Sfantul Spiridon. Pasagerul din dreapta a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie. "Cel de 57 de ani, pasagerul din dreapta care a necesitat o descarcerare prelungită a fost evaluat şi pentru traumatismul cranio-cerebral şi de coloană cervicală," a declarat Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon". 

Pasajul subteran din Zona Fundație ar trebui să fie gata la jumătatea lunii august. Termenul de finalizare a fost amânat însă de cinci ori până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri