Profesorii care elaborează subiectele la Medicină, izolați 24 de ore

Data publicării:
umf

30 de profesori universitari au primit anul acesta misiunea de a elabora testele grilă pentru admiterea de la UMF. Pentru evitarea oricăror suspiciuni legate de dezvăluirea subiectelor, cadrele didactice stau într-o încăpere izolată până la ora examenului. ”Nu avem telefoane, nu avem internet, deci nu avem nicio legătură cu exteriorul. Nu este chiar extraordinar de greu, că avem treabă”, a explicat prof. dr. Ileana Cojocaru, prorectorul UMF Iași.

Lucrători SRI și ai STS au inspectat incinta secretă

Cu o zi înainte să fie închiși profesorii, spațiul a fost verificat de lucrători SRI. În incintă a fost lăsat un telefon, pentru a fi folosit doar în cazuri de urgență. Profesorii au fost informați că telefonul este ascultat în permanență.

Această procedură de elaborare a subiectelor se respectă de mai bine de două decenii, susține prorectorul Ioan Costea: ”Locul este sigilat, este secret, este bine păzit. Dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva cu cineva din comisia profesională, acel cineva părăsește locul și se reia de la început și se amână desfășurarea concursului”.

Concurența mare de la UMF a impus aceste măsuri de securitate maximă, a declarat rectorul Vasile Astărăstoae: ”Dorim, pe de o parte, ca examenul să fie corect și în al doilea rând să selectăm cei mai buni dintre cei care se prezintă la examen”.

Pe lângă răspunsurile standard pe care candidații le-au putut învăța din cartea pentru admitere 2014, testele grilă vor include și o serie de întrebări la prima vedere. Pentru cele aproape 1.300 de locuri de la Medicină, concurează în acest an 2.600 de absolvenți. Concurența cea mai mare este la specializarea de nutriție și dietetică de la Facultatea de Medicină, unde nouă candidați concurează pentru un singur loc. Sunt doar cinci locuri la buget și 30 cu taxă.

Nota de la testul grila contează în proporţie de 75 la sută în media finală de admitere. Pentru restul de 25 la suta se ia in calcul rezultatul obtinut la examenul de bacalaureat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri