Protecție împotriva Ebola. Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a achiziționat 50 de costume speciale

Data publicării:
salopete ebola

Cele 40 de costume sunt confecționate dintr-un material impermeabil și vor permite personalului medical să lucreze în condiții de securitate maxima. Potrivit specialiștilor, bolnavii de Ebola sunt contagioși doar în momentul în care apar simptomele, adică febra. Pentru evitarea răspândirii bolii, cei care se întorc din zone cu risc, cum sunt Nigeria, Liberia sau Sudan, vor fi ţinuți sub observaţie timp de 21 de zile.

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: "Dacă în această perioadă, până în 21 de zile, devine febril, atunci el trebuie să se prezinte în triajul Spitalului de Boli Infecţioase şi din momentul respectiv pacientul devine suspect. Iar în momentul în care pacientul este confirmat, este transferat la Institutul Matei Balş pentru a fi tratat."

Până la confirmarea diagnosticului, persoanele suspectate că sunt purtătoare ale virusului vor putea fi izolate în secția de terapie intensivă a spitalului. O astfel de perspectivă îi ingrijorează pe pacienți care se plâng că și așa sunt trataţi în condiţii necorespunzătoare:

"Cam nimic nu ne place, nici comportamentul personalului, nici curăţenia, lasă de dorit. Nu sunt nici medicamentele, nici aparatele ca să depisteze, nu vedeţi că te internezi cu una şi ieşi cu alta sau nu-ţi găseşte şi te trimite acasă."

"Nu ştiu dacă ar face faţă din cauza medicamentelor, nu, nu cred. Sunt spitale care probabil că au mai mulţi bani şi sunt aşa şi aşa. Aici nu ştiu."

Deşi unele pavilioane arată ca nişte ruine, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase dă asigurări că va face față oricărei situații deosebite: "În majoritatea spitalului, locaţiile pentru pacienţi au fost renovate şi ceea ce este cel mai important este ca să fie recunoscut un posibil astfel de caz şi să fie îndreptat la timp către Spitalul de Boli Infecţioase."

Epidemia de Ebola a provocat până acum la nivel mondial moartea a peste 4.500 mii de persoane. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în Africa, dar virusul a fost semnalat și în Europa și SUA. Tratamentele pentru această boală sunt deocamdată doar experimentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri