Razie de amploare a Poliţiei Rutiere. Pietonii care nu au traversat regulamentar, aspru sancţionaţi

Data publicării:
TRAVERSARE NEREGULAMENTARA

Femeia din imagini a vrut să scurteze drumul, însă într-o fracţiune de secundă s-a ales cu amendă pentru trecerea neregulamentară a străzii.

"M-am grăbit să ajung la magazin şi am traversat strada aiurea."

În cinci minute, trei persoane au fost amendate din acelaşi motiv. În zona Tătăraşi, pietonii şi-au făcut propriile lor treceri şi nu sunt cele marcate. O parte dintre cei surprinşi de poliţişti au încercat să negocieze pentru a scăpa doar cu un avertisment.

"- Dacă nu am mai fost oprită de poliţie şi nu am mai avut procese verbale, înseamnă că este avertisment pentru prima dată. Părerea mea.
- Dacă ar fi fost o stradă cu o singură bandă pe sens, cu siguranţă aţi fi primit un avertisment."

Printre cei prinşi că nu respectă regulile de circulaţie a fost şi un poştaş.

" - Eu ştiu că nu e bine ce fac, dar nu ştiu dacă e normal ce faceţi dumneavoastră.
- Vi se pare anormal ce facem noi?
- Pentru un poştaş, da. Ca să mă duc o sută, două sute de metri ca să traversez strada, să pot deservi un bloc şi după aia mă duc iar 200 de metri, traversez strada, să dau o scrisoare la casă, mi se pare anormal."

"E şi oboseala mare. Se dublează, cum s-ar spune distanţa."

Trecerea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor care trec pe zebră sunt principalele două cauze care produc accidentele rutiere. Din acest motiv, poliţiştii au acţionat în oraş, dorind să îi facă pe oameni să conştientizeze că viaţa este mult mai importantă.

"A avut loc o altă acţiune de amploare care s-a derulat pe raza fiecărei secţii de poliţie. Echipaje ale poliţiei rutiere au supravegheat arterele principale acolo unde ne confruntăm des cu astfel de probleme. Au avut în atenţie atât pietonii, care traversau neregulamentar, dar zonele trecerilor de pieton," a declarat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. 

Dacă pietonii care traversează neregulamentar se aleg cu amenzi, şoferii care nu acordă prioritate acestora la trecerea de pietoni rămân fără carnet de conducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri