SUCEAVA. Antrenamentele jandarmilor, pericol pentru şoferi. Poligonul se află la un kilometru de şoseaua de centură

Data publicării:
INDICATOR POLIGON

Antrenamentele jandarmilor au fost oprite în poligonul de la Mihoveni în urmă cu trei săptămâni, atunci când a fost deschis circulaţiei tronsonul trei al șoselei de centură. Distanța prea mică dintre poligon și ruta ocolitoare este motivul pentru care conducerea Jandarmeriei a luat această măsură.

În cazul unor exerciții de pregătire în care s-ar folosi pistoalele mitralieră, gloanțele trase aici, în poligonul de la Mihoveni ar putea să străbată o distanță de până la 3 kilometri. În condițiile în care șoseaua de centură se află la o distanță de aproximativ 1 kilometru și jumătate, muniția trasă aici ar reprezenta un pericol pentru șoferii care tranzitează șoseaua de centură. 

Conducerea Inspectoratului caută acum o soluție pentru ca antrenamentele să poată fi reluate în cel mai scurt timp. Cea mai bună variantă ar fi împrejmuirea poligonului cu parapeți metalici sau din beton dar este o soluție costisitoare.

"La nivelul Inspectoratului este întocmită o comisie care verifică din punct de vedere tehnic îndeplinirea condițiilor de siguranță pentru executarea ședințelor de tragere," a explicat  Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

Pe de altă parte, reprezentanții CNADNR spun că atunci când s-a început contrucția șoselei de centură, în urmă cu mai bine de șapte ani, nu s-a pus problema tragerilor în poligonul de la Mihoveni iar compania nu a primit nici o înștiințare în acest sens din partea jandarmilor.

"Nu cunosc, nu cunosc despre ce este vorba. Deci nu m-a anunţat nimeni nimic de aşa ceva. Trebuiau să vină înainte să discute," a declarat Ovidiu Laicu, șeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri.

În poligonul de la Mihoveni fac antrenamente aproximativ 300 de miliari, jandarmi şi polițiști de la trupele speciale și intervenții rapide. Mai mult, în ultimii ani, aici s-a desfășurat competiții naționale ale trăgătorilor din cadrul MAI.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri