SUCEAVA. Comercianţii au redeschis ilegal tarabele în bazarul închis de pompieri

Data publicării:
BAZAR SUCEAVA

Pentru că poarta principală a bazarului e cu lacătul pe ea, muşteriii comercianţilor care s-au riscat să-şi deschidă tarabele, în ciuda faptului că bazarul nu are autorizaţie, sar un parapet, printr-un loc abrupt, ca să intre. Poliţiştii locali însărcinaţi să vegheze la respectarea legii spun că nu au văzut nimic ilegal.

"Eu n-am văzut bazarul deschis, de aici nu pot să văd. Eu, deci pe teritoriul meu, nu se sare gradul aici, atât vă pot spune," a spus un poliţist local.

Vânzătorii care au deschis chioşcurile în ciuda restricţiei spun că nu au bani să-şi ducă traiul de zi cu zi. Motiv pentru care ocolesc legea.

"De ce am deschis chioșcul? Că-mi trebuia bani că n-am vândut și-s pensionară și n-am bani."

"Nu are cu ce-și hrăni copiii, nu are cu ce-și plăti băncile, nu au cu ce plăti facturile care le vine, asta este singurul lucru," spun oamenii.

Unii comercianţi au devin agresivi la vederea camerei de filmat.

Nici primarul, în administrarea căruia este bazarul, nu a văzut nicio neregulă.

Ioan Lungu, primarul muncipiului Suceava: "aici sunt oameni care își au chioșcuri aici în bazar și au intrat, că noi nu putem să îngrădim accesul la proprietatea lor, nu-i cu acceptul meu."

Bazarul de la Suceava este cel mai mare din Moldova și a fost închis la începutul lunii noimerie de inspectorii ISU pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu. Primarul spune că va fi redeschis cât de curând, după ce vor fi îndeplinite toate cerinţele pompierilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri