SUCEAVA. Un elev a fost tuns cu forța de profesor în faţa clasei 

Data publicării:
catalog

Inspectoratul şcolar o anchetează acum pe profesoara care şi-a scos elevul la tablă ca să îl tundă. Băiatul le-a povestit părinţilor că apoi dascălul nu a pierdut nicio ocazie ca să îi amintească prin ce a trecut.

"Mi-a povestit cu lacrimi în ochi ce s-a întâmplat. Doamna profesoară îl punea să răspundă la lecţie în mod ironic, spunând prietenul meu cu freză nouă, răspunde," povesteşte Cristian Tudor, tatăl elevului.  

Tatăl adolescentului a mers imediat la şcoală şi a cerut explicaţii profesoarei, care este şi directoare-adjunctă de şapte ani. "Am venit cu el la domnul director şi i-am spus ce s-a întâmplat. A chemat-o pe doamna directoare. A recunoscut fapta şi a spus că îi pare rău," a mai spus bărbatul. 

Dascălul care şi-a tuns un elev în faţa clasei predă de 27 de ani. Nu a avut reclamaţii până acum şi s-a apărat spunând că băiatul nu respecta regulamentul intern.

"Gestul este regretabil, un profesor nu poate să greşească în faţa elevului. Profesorul trebuie să fie un model pentru elev. În acea zi, nu am observat, poate doamna a avut o problemă, fiecare putem avea probleme. Se produce un clic," a declarat Costică Parfene, directorul general al şcolii. 

Părinţii elevului nu s-au mulţumit cu explicaţia. Au pretenţia ca, dacă este ceva în neregulă cu fiul lor, să fie anunţaţi şi lăsaţi să ia ei măsuri. Acum, tatăl băiatului aşteaptă rezultatul anchetei.

"Vor fi cercetate faptele prezumate şi vor luate măsurile care se impun prevederilor legale," a declarat Mariana Drumea, purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava.  

Profesoara care şi-a tuns elevul a refuzat să comenteze incidentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri