Sindicaliștii din sănătate aruncă bomba: 8 spitale din Iași riscă să se închidă

Data publicării:
managerii 20spitalelor 20din 20iasi 20cer 20bugete 20mai 20mari 20digi24 20iasi-57334

Una dintre cele mai dificile situaţii este la Spitalul de Psihiatrie „Socola" din Iaşi. Unitatea medicală are deja datorii de 3,5 milioane de lei şi a fost nevoită să suporte o scădere cu 25% a bugetului, din 2009 şi până acum.

Banii nu ajung nici la Spitalul de Recuperare din Iaşi, unde anumite cazuri se rezolvă cu 3.000 de lei.Costuri mari sunt şi la Spitalul „Parhon", unde se realizează operaţii de transplant renal. Pacienţii au nevoie de mai multe analize, iar spitalul nu va mai putea suporta costurile acestora de la 1 aprilie, dacă tariful rămâne cel stabilit de Minister.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susține că în prezent o treime dintre spitalele din România consumă 80% din bugetul Sănătății, ceea ce este anormal. Pe de altă parte, sindicaliștii susțin că măsura lui Eugen Nicolăescu ar putea conduce la închiderea spitalelor.

Managerii spitalelor şi sindicaliştii spun că vor încerca să îl convingă pe ministrul Sănătăţii să modifice nivelul finanţărilor pentru unităţile medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri