Situaţie ca-n filme la Suceava. Asasinat comandat de un om de afaceri, dejucat de cel angajat să ucidă

Data publicării:
ARESTARE OM DE AFACERI

Conform anchetatorilor, Constantin Axentioi avea un gater în judeţul Suceava şi a pus la cale uciderea unui rival în afaceri. 

Planul a fost ticluit în urmă cu o lună, iar pentru uciderea rivalului său, Constantin Axentioi ar fi fost dispus să plătească 10.000 de euro şi 30.000 de lei. A găsit chiar şi persoana care urma să pună în aplicare planul, un fost deţinut. Planul a fost dejucat chiar de asasinul angajat. Tânărul s-a dus la poliție şi a povestit totul.

„El mi-a zis că la el în pădure s-au mai întâmplat încă 3 cazuri, dar a zis că nu s-au anchetat, n-a fost zarvă prea mare pe tema asta. Să fac asta, să sun la 112 și să pară totul ca și cum ar fi fost un accident”, povesteşte bărbatul angajat să ucidă.

După ce au adunat suficiente probe, polițiștii au organizat un flagrant. Omul de afaceri a fost reţinut în momentul în care plătea o parte din bani şi dădea ultimele indicaţii.

„Față de acesta a fost pusă în mișcare acțiunea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii din art. 370 Cod Penal și anume încercarea de a determina o persoană, prin constrângere sau corupere, de a săvârși o infracțiune pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mari de 10 ani, în speță fiind vorba de infracțiunea de omor”, a explicat Constantin Steiciuc, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Victima spune că omul de afaceri a încercat de mai multe ori, în ultimele șase luni, să-l intimideze.

Ciprian Țăranu, victimă: „A venit aici cu pistolul să mă împuște, aici, la poartă, acum șase luni, a sărit la bătaie, că mă omoară în picioare, că intră cu tirul în mine și mă omoară cu tot cu mașină. E foarte periculos omul acesta, toți se tem de el și poliție, toţi, toți. Mâine urma să mă omoare în pădure, în vârf, acolo.”

„Este un om foarte dificil, pericol public ori pe ce cale, are bani, e miliardar și cu banii plătește oamenii, omoară spânzură, a promis, a venit cu feciorul său, m-a bătut aici în curte, a venit cu pistoalele să ne împuște, ne-a amenințat”, povesteşte Elena Țăran, mama victimei.

Pe baza probatoriului administrat de procurori, Constantin Axentioi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri