Şoferii din Iaşi, sancţionaţi la trecerile la nivel cu calea ferată

Data publicării:
ACTIUNE BJATM

Poliţiştii de la circulaţie au organizat o nouă acţiune pentru depistarea şoferilor care nu respectă regulamentul rutier. Iar rezultatele s-au văzut imediat. În zona Dacia, lângă trecerea cu cale ferată, câţiva şoferi au uitat regulile. Principala abatere pentru care au fost sancţionaţi de către poliţiştii rutieri a fost nepurtarea centurii de siguranţă.

Acţiunea poliţiştilor a avut un scop preventiv. S-a dorit depistarea şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie la trecerea de nivel cu calea ferată.

Gheorghiţă Ciobanu, şeful Biroului Rutier Iaşi: "conducătorii auto care sunt depistaţi că nu respectă regulile de circulaţie la trecerile nivel cale ferată sunt pasibili de sancţiune cu amendă în valoare de la 9:00 la 20:00 de puncte amendă, precum şi suspendarea permisului pe o perioadă de trei luni de zile."

Astfel de acţiuni au avut loc la nivel naţional. Poliţia Română doreşte prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti.

ACTUALIZARE. BILANŢUL ACŢIUNII: Au fost aplicate 231 sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 pentru nerespectarea regulilor la trecerile la nivel cu calea ferată, iar 212 pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere. Au fost reţinute 13 permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri