Spectacol pentru o cauză nobilă. Singura şansă de supravieţuire a lui Radu este un tratament în Elveţia

Data publicării:
coperta spectacol radu

Cu aplauze şi mesaje de încurajare. Aşa a fost întâmpinat Radu vineri seară, la Teatrul Lucefărul din Iaşi în deschiderea spectacolului la care au participat sute de oameni solidari cu cauza lui. Pe scenă au urcat apoi elevi ai Colegiul de Artă de la toate clasele: balerini, actori, dansatori sau cântăreţi.

Elevii au făcut toate eforturile ca spectacolul să iasă perfect pentru Radu. “Sunt emoţii ştiind că ajutăm pe cineva să trăiască, să aibă şansa de a trăi şi emoţiile sunt foarte mari,” a explicat Ema Butnaru, organizator.

“Nu poţi rămâne indiferent la un asemenea anunţ şi necaz. Radu este un băiat foarte bun, atât pe plan profesional, cât şi pe plan social,” a spus Mălin Galan, prieten şi balerin.

Cum Radu este jucător la echipa de juniori a CSMS Iaşi, din spectacol nu au lipsit nici coechipierii lui. Au emoţionat publicul prin ipostaza inedită în care au apărut: prinşi în horă.

Robert Mircea, coleg la CSMS Iaşi: “Ştim că este un învingător şi noi suntem alături de el. Dansăm şi noi cum putem, cum ştim mai bine, să dăm totul să iasă bine.”

Valentin Baciu, coleg la CSMS Iaşi: “Este un prieten adevărat, un jucător de fotbal excelent, un prieten de echipă foarte bun, un băiat de nota 10.”

Radu şi tatăl lui au fost impresionaţi de gestul elevilor.

“Nu mă aşteptam deloc să se mobilizeze atât de multă lume pentru mine. Le mulţumesc din suflet şi sper să mă fac bine,” a spus Radu Avasilcăi.

Cristinel Avasilcăi, tatăl lui Radu: “Cu toate că e pe patul de spital, el tot energie are pentru că el asta a făcut de mititel, să alerge,un învingător a fost.”

Radu a fost diagnosticat în luna august cu tumoră malignă la nivelul globului ocular, iar medicii i-au dat şanse de viaţă doar până în luna decembrie. Singura speranţă oferită de doctori este un tratament de radioterapie în Elveţia, pe care Radu trebuie să-l înceapă urgent şi care costă peste 20.000 de euro. În ultimele săptămâni, elevii din mai multe şcoli şi licee din Iaşi s-au mobilizat şi au strâns o parte din bani. Iar la spectacolul oferit de elevii Colegiului Octav Băncilă, copiii au reuşit să adune 2.000 de euro pentru Radu, din vânzarea biletelor şi din donaţii.

Reporter: Zica Costîn
Operator: Codrin Dănilă
Editor imagine: Laura Aparaschivei
Editor web & text: Diana Cîrlan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri