Toate locurile de la Facultatea de Economie au fost ocupate. Ultima medie a fost mai mică decât anul trecut

Data publicării:
LISTA ADMITERE FEAA

 

Pe cele 856 de locuri bugetate, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor s-au înscris anul acesta aproape 1.600 de candidaţi. A fost tristeţe mare pentru cei cu medii sub 8,10, care nu au mai prins locuri finanţate de stat.

"Ştiţi cât este taxa? 3.000 de lei, da... O ţinem aşa, facem sacrificii, o să înveţe şi la anul o să dea şi o să intre la buget şi gata," a spus mama unei tinere din Vaslui care a fost acceptată pe un loc cu taxă. 

La admitere la Facultatea de Economie, anul acesta, au fost luate în calcul doar notele de la examenul de bacalaureat. Ultima medie de admitere pe locurile cu taxă a fost 6, cu 11 sutimi mai mică decât anul trecut. Mai există însă o speranţă pentru primii acceptaţi pe locurile cu taxă - ca unii dintre candidaţii cu medii mari să opteze în următoarea săptămână pentru altă facultate. 

De altfel, viitorii studenţi vor trece prin emoţii asemănătoare în fiecare semestru: "La sfârşitul fiecărui semestru se face clasamentul studenţilor, iar locurile buget taxă sunt redistribuite în funcţie de acest clasament. Spiritul de competitivitate şi insistenţă pentru studiu este stimulat," a explicat Dinu Airinei, decanul Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor. 

Statisticile Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor arată că, după primul an de studii, aproximativ 60 la sută dintre studenţii sunt integralişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri