Un adolescent din Bârlad a reuşit să organizeze cel mai mai protest din lume împotriva exploatării gazelor de şist. La doar 17 ani, Paul Dumitru a reuşit să mobilizeze 8.000 de oameni pentru a împiedica firma Chevron să extragă..gazele de şist, prin metoda fracturării hidraulice. Tânărul a renunţat la distracţia cu prietenii şi a început să organizeze întâlniri cu locuitorii, convingându-i să lupte pentru a păstra intact mediul în care trăiesc.

Embed:

În urmă cu un an, Paul a aflat că în comuna Băceşti urmează să fie exploatate gaze de şist prin metoda fracturării hidraulice. O metodă controversată în întreaga lume şi interzisă în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Olanda şi Bulgaria, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra mediului. De atunci, băiatul a încercat prin toate metodele să oprească acest lucru.

Pentru a-i informa cât mai repede pe locuitori despre ceea ce urma să se întâmple în judeţul lor şi pentru a-i determina să reacţioneze, Paul a tipărit 20 de mii de pliante pe care le-a împărţit pe stradă sau le-a pus în cutiile poştale.

Timp de două luni, organizarea mitingurilor a fost singurul lucru la care Paul s-a gândit zi şi noapte. Însă a meritat sacrificiul, spune el. 5.000 de oameni la primul protest şi 8.000 la al doilea au mărşăluit pe străzile Bârladului. Cu toate acestea, exploatarea pe care firma Chevron doreşte să o facă nu a fost interzisă.

Locuitorii din Bârlad se pregătesc pentru un nou protest care va avea loc pe 27 februarie, la ora 15.00.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!