VASLUI. 15 dosare penale după incidentele de la protestul din Pungești

Data publicării:
proteste pungesti

ACTUALIZARE 8:00. Compania Chevron a anunțat reluarea lucrărilor în Siliștea. 

ACTUALIZARE 16:00. 22 de persoane au fost reținute de jandarmi în timpul protestelor de astăzi și duse la poliție în municipiul Vaslui. 14 dosare penale au fost întocmite pentru tulburarea liniștii publice, ultraj contra bunelor moravuri și un dosar penal pentru port ilegal de arme albe. Reprezentanți ai companiei Chevron au depus astăzi plângere la poliție după ce zeci de protestatari au rupt gardul care împrejmuia zona unde va fi amplasată prima sondă de explorare a gazelor de șist.

ACTUALIZARE 13:15. Compania Chevron a anunțat suspendarea temporară a lucrărilor în județul Vaslui.

Oamenii au devenit violenți, unii dintre ei au aruncat cu pietre în forțele de ordine trimise pentru a preveni incidentele. Zeci de jandarmi și polițiști aleargă după cele peste 100 de persoane care au intrat pe terenul concesionat de Chevron. 

Cei prezenți acum în Pungești sunt în mare parte localnici și activiști pentru mediu care au rămas în tabăra organizată în câmp încă din luna octombrie. Aproximativ 1000 de persoane din toată țara și-au anunțat însă prezentața. Ei au fost convocați pe Facebook, pe principalele pagini adiministrate de liderii protestatarilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri